Kolay Yemek Tarifleri – Lezzetli ve Pratik Tarifler

Mutfağınızı şenlendirecek, damağınızı yeni tatlarla tanıştıracak yepyeni yemek tarifleri artık elinizin altında. Her mutfağın sürekli bir aşçısı yemek pişirmeye gönül vermişi vardır. Evimizin aşçılarına yeni, asla denenmemiş tariflerle sevdiklerine farklı lezzetler tattırması için elimizden geleni yapıyoruz. Hiçbir yerde bulamayacağınız tariflerimiz ile farklılığınızı ortaya koyabilirsiniz. Sevdiklerinizi sevginizi kattığınız tariflerinizle şımartın ve şaşırtın.

Dünya mutfağı, mahalli mutfağımız, diyet tarifleri, bebek beslenmesi, deniz ürünlerine dair tarifler ve daha aklınıza gelebilecek, mutfağınızı ilgilendiren ne varsa sitemizden tüm bunlara ulaşabilirsiniz. Hususi bir davetiz, sevdiklerinizi ağırlayacağınız yükümlü bir sofra ile hem konuklarınız hem kendiniz mutlu olabilirsiniz. Sunduğunuz yemekler aslen sizin sevginizin göstergesidir. İstediğiniz konuda resimli yemek tarifleri ile işleri daha da kolaylaştırabilir, tarifi kolayca uygulayabilirsiniz. Mutfağınıza koyacağınız bir bilgisayar ile yardımcınız elinizin altında olabilir. Vakit kaybetmeden tarifinizi uygulayabilirsiniz.

Tüm bunların yanı sıra günümüz süratli yaşam temposunda yemek halletmeye fırsat bulamayanlarımız çoktur. Özellikle çalışan bayanlar için bu konu korkulu rüya haline bile gelmektedir. Ev iş arası ritmde mutfağın yükünü taşıyamayanlar son deva olarak fast food ve hazır gıdaya kendini mahkum etmektedir. Bunun sonucu olarak ileriye dönük ciddi sağlık problemlerinin temelleri atılıyor aslen. Fakat artık kısıtlı ve kıymetli zamanınızı en verimli hale getirebilir ve mutfakta harikalar meydana getirebilirsiniz. Kolay tariflerle kendi pişirdiğiniz ve naturel olan yemeklerin keyfini sürebilirsiniz. Sitemizde bolca bulacağınız pratik yemek tarifleri kısıtlı zamanlarınızın kurtarıcısı olacak. Şimdi gelelim yemek tarifleri hakkında detaylı bilgi vermeye…

Yemek Tarifleri Ne İçerir?

İdeal bir tanım nedir? İlk olarak, bu, yemeğin adı ve ulusal mutfaklardan birine aittir (eğer tanım evrenseldir – belirtilmemişse). Mesela, “Tatar’daki koyundan Azu”.
İkincisi, bu yemeğin pişirme süresi.
Malzemelerin listesi, bu yemeğin yapılacağı ürünlerin sayısı ve oranları.
Yiyeceklerin pişirileceği ekipman.
Sonunda alınması gereken porsiyon sayısı (kişi sayısı).
Yemeğin kalori içeriği, yağ içeriği, protein, karbonhidratlar, vitaminler, yaratı elementler.
Pişirme mevzusunda adım adım talimat.
Hizmet verme yöntemi (ne zaman sunulacağı, nasıl dekore edileceği).
Fakat bu ideal. Genel anlamda tanım, yemeğin adını, malzemeyi ve ürünlerin sayısını, kısaltılmış versiyonda hazırlamanın adım adım talimatını üstlenir.

Tariflerin Sınıflandırılması

Kural olarak, tabağın türüne bakılırsa bölünürler: salata ve aperatifler, ilk, ikinci ders, tatlılar, içecekler. Yemek saatine bakılırsa: kahvaltı-öğle yemeği-akşam yemeği (ve ek olarak: öğleden sonra çay, öğle yemeği). Hazırlık yöntemiyle: kızarmış, haşlanmış, haşlanmış, pişirilmiş.

Ulusal Tarifler

Her ulusal mutfağın ana “çekirdeğini” oluşturan favori tarifleri vardır.

  • Rus mutfağında, bunlar krep, lahana çorbası,dolgular, kulaklar, botvina, okroshka ile her türlü turta ve börek. Ayrıca sebze, turşu, her çeşit turşu: lahana, salatalık ve domates. Içkilerden – sbiten, kvass, mors. Ekmek ürünleri bir somun.
  • İtalyan mutfağında, mesela, geleneksel yemekler pizza, makarna (soslu makarna), risotto, spagetti, lazanya olarak kabul edilir.
  • Fransa’da – soğan çorbası, ratatouille, fondü, kruvasan, kish ve eclairs.
  • Asya’da – pilav ile farklı yemekler ve deniz ürünleri. Burada halihazırda bir tarifin ne olduğu terimi, yüzyıllar sonra oluşuyor ve kendine özgü ve özgün olan ince bir ulusal rengi var. Dünyanın her yerinden hiçbir şey için değil, popüler restoranlar, kafeler ve hatta ulusal yemeklerin fast food.

Dünyaca tanınan özel bir yemek kategorisi var. Dünyanın her yerinde aşçılar, profesyonel aşçılar. Bunlar klasik tarifler denir. Daha açık olmak gerekirse, bir tek birkaç örnek vereceğiz (aslen, dünyanın farklı mutfaklarında birçoğu var).

Fransız omleti

Malzemeler: üç yumurta, tereyağı – 15 gram, taze çekilmiş karabiber, tuz, dereotu ve maydanoz.

Hazırlanması: Yumurta bir kase içine pişmemiş. tuz, karabiber. Yumurtaları çırpıyormuş şeklinde çabuk bir çatalla karıştırıyoruz. Karışım çatalla kaldırılırsa uzanır. Tencerede, iyice ısıtılmış, tereyağı koyun. Köpürmeye başlamalı, ancak kahverengi olmamalıdır. Yumurta karışımını döküyoruz. Eline geçene kadar 10 saniye bekliyoruz. Yumurtayı kalınlaştırmak için, omleti ileri geri bir çatalla aktif olarak karıştırın. Bu gerçekleşir gerçekleşmez omleti tavadan ayırır ve plaka üstüne sallarız. Taze doğranmış yeşillik serpin. Masaya sıcak servisimiz var.

Yunan salatası

Maddeler: Zeytin çekirdeksiz – 100 gram, çimdik mercanköşk, iki domates, bir kırmızı ampul, kekik bir tutam, karabiber, salatalık, sirke, zeytinyağı, tatlı biber – 1 tane yeşil biber – bir şey, beyaz peynir – 200 gram.

Hazırlanması: Salatalık ve domates benimdir, küpler halinde kesilir. Biber çekirdekten temizlenir ve şeritler halinde kesilir. Soğanlar temizlenir ve yarım halkalara kesilir. Karışımı yendi: tereyağı, mercanköşk, sirke, kekik, biber ve tuz. Feta küpler halinde kesildi. Siyah zeytin – yarım veya daireler halinde. Peynir hariç her şey, karışır, doldururuz. Fetu salata üstüne koyulur ve masaya servis edilir.

Daha fazla yemek tarifi için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.qargamel.com/yemek-tarifleri/